středa 1. října 2014

Streda 1.10. - osmy den

Tema dnesniho dne jsou KOZY. Kozy jsou tu uplne vsude. Kozy jsou na kopcich, kozy jsou na plazi, kozy sbihaji uplne kolmou stenu a vrhaji se necekane pod autobus, kozy odpocivaji v houfech na silnici a odpocivaji ve stinu svodidel, kdyz si odskocite do krovi, objevite tam kozu. Nedivil bych se kdyby ji vecer nasel v koupelne nebo pod posteli. Jedna koza se zjevila dokonce i na mem taliri (pomalu pecena s olivovym olejem a divokymi bylinkami..hmm)
Dnes jsme rano zajeli do opustene vesnicky Aradena vysoko v horach. Pri nasem stesti na autobus me ani neprekvapilo, ze na zastavce nebyl bus do Aradeny vubec znaceny. Popravde tam nebyl znaceny zadny autobus, jen ze je tam zastavka a byla tam jeste reklama na mistniho dentistu (?). Taky se cas odjezdu odlisoval o pul hodiny s tim co psali na internetu. Ale to zase tak zajimave neni. Pobavil me spos jeden cesky par, ktery s nami na autobus cekal. Pani rikala: "musime se potom zastavit na te Sweet Water Beach - predstav si to, plaz se sladkou vodou" (jedna se o plaz na pobrezi more).
Aradena lezi u soutezky, ktera se odtud tahne az dolu k mori. Primo v Aradene je stary ocelovy most - jedina moznost jak se pres soutezku dostat. Samotna soutezka je dost dlouha, sestup nam trval asi 4 hodiny, ale je pravdu nadherna, zejmena v posledni casti temer u more. Steny jsou temer kolme, lehce nacervenale a v posledni chvili se vam nabidne vyhled na more. Na koupani ale moc casu nebylo, i tak jsme meli co delat abychom se do setmeni dostali po pobrezi pres Lutro domu, i kdyz jsme vyrazeli po osme rano. I na plaz Sweet Water Beach jsme se po ceste zastavili. Nenapadne jsem si pri koupani lizl vody - jo je samozrejme slana jako kdekoliv jinde v mori.

Tradicni namet kretskeho umeni

Opustena vesnice Aradena







Soutezka Aradena

Žádné komentáře:

Okomentovat