neděle 28. září 2014

Sobota 27.9. - ctvrty den


D: Na snidani si davame mleko s jakymasi koulami o velikosti koblihy z testa jako na vanocku
K: Je to taky potrene jako vanocka jen zvlastne ochucenym mastenim, ktere pridava trochu nahorklosti, chutna asi jako pendrek
D: Jdeme na prohlidku mesta. Za tminku tu stoji benatska kasna, lodgie a benatsky hrad. Nasli jsme jeden kramek kde jeste rucne vyrabi listove testo. Majitel byl prijemny, ale nemohl nam nic moc ukazat protoze na testo teprve zakladal. V jinem obchode (leather studio) jsme nasli pekne kozene pasky a Kaja si vzala malou kozenou kabelku. Starsi manzelsky par svoje zbozi i vyrabi a kazdy pasek nam prvni namerili promo na telo a teprve pak zkratili, zapravili a udelali dirky. Dokonce byli ochotni nakobinovat libovolnou presku a kuzi a pasek asi za 5 min zkompletovat.

Po obede zacalo prset a zdvihl se vitr. I tak je ale docela teplo a prsi jen prerusovane. Na vecer je pocasi moudrejsi a jdu si zabehat po plazi, ktera se od stareho mesta tahne kilometry daleko. Na teto plazi narozdil od te ve meste nejsou chaluhy a kvuli pocasi tu neni ani zivacka jen nekolik lidi na paraglaidu jezdi na vlnach. Bezim naboso. Vlny se ve vetru zdvihaji skoro do svoumetroce vysky a zalivaji plaz hluboko od more. Prijde mi jako bych nebezel po pevne zemi ale primo po tech vlnach.
Na veceri jsme si koupili v pekarstvi neco sladkeho. Nazev pozdeji doplnim. Byla to krupicna kase mezi dvemi platy medoveho testa jako na baklavu, vzdalene pripomina nase listove.
Jdeme opet na plaz poustet draka. Tentokrat leti nadherne. Briskne se vznese bahoru a jsme schopni jej tam udrzet jak chceme dlouho. Zkousime ruzne osmicky a prelety tesne nad zemi. Vitr je silny a staly. Nekdy je docela problem draka udrzet. Den zakoncujeme prochazkou po plazi a brodenim se ve vlnach.
U benatske kasny


Krupicove rezy

Drakiada

Žádné komentáře:

Okomentovat